Q&A

Wij hebben geprobeerd onze site zo toegankelijk en duidelijk mogelijk voor u te maken zodat u makkelijk alle informatie kunt vinden. Toch krijgen we vaak vragen van onze klanten en deze hebben wij hieronder voor u vermeld en beantwoord. Mocht u een vraag voor ons hebben welke niet op deze pagina terug te vinden is dan horen wij dat graag van u, doe dat dan via ons contactformulier.  Niet alleen zullen wij deze voor u beantwoorden maar als deze vraag vaker terug komt voegen wij deze aan de Q&A toe. 


Algemeen

U bent een kleinverbruiker voor de Gaswet als u maximaal een G25 gasmeter hebt die niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat. Een gemiddeld huishouden bezit meestal een G4 of G6 gasmeter met een doorlaatwaarde van maximaal 10 kubieke meter per uur. U vindt de grootte van uw gasmeter terug op uw gasmeter. Volgens de Gaswet bent u een grootverbruiker als u een aansluiting heeft met een gasmeter groter dan G25. En met een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur. U kunt ook bij uw netbeheerder navragen wat de grootte van uw gasmeter is.
Mocht u uw pand hebben uitgerust met zonnepanelen of staat u op het punt dit te doen dan is het belangrijk om te weten hoe de terugbetaal vergoeding is geregeld bij uw leverancier. Niet elke leverancier vergoed onbeperkt kWh, neem contact met ons op om te kijken wat uw overcapaciteit is en welke leverancier dan het beste bij u past.
Mocht u een dubbele meter hebben dan maakt u gebruik van een dag- en nachttarief. Dagtarief wordt ook vaak aangeduid als piektarief of hoogtarief, nachttarief wordt ook wel daltarief of laagtarief genoemd. In vrijwel heel Nederland is het dagtarief op maandag t/m vrijdag tussen 7.00 uur en 23.00 uur (behalve in Brabant en Limburg daar zijn de tijden 7.00 uur tot 21.00 uur). Er zijn nog een aantal uitzonderingen mocht u twijfelen over uw locatie neem dan contact met ons op.
Voor veel bedrijven is de energiemarkt vrij ondoorzichtig, vooral het verschil tussen de verschillende componenten op de nota. U betaald voor de levering van de energie en dan gaat het over de daadwerkelijke levering van de energie. Daarnaast betaald u ook transportkosten de transportkosten gaan naar de Netbeheerder en die betaald u voor het beheer en onderhoud aan het netwerk waar u gebruik van maakt.
Grootverbruikers zijn verplicht om de meetinrichting zelf te regelen en de bijbehorende meetdiensten. Een meetbedrijf installeert, onderhoud en leest energiemeters uit. Vaak is uw energieverbruik te zien in een online monitoringssysteem van uw meetbedrijf zodat u een goed beeld krijgt van hoeveel gas en stroom uw bedrijf verbruikt. Neem contact met ons op om een vrijblijvende offerte te ontvangen en bespaar tot €1500.00 op uw meetdienst.

Contracten

Heeft u een contract met een bepaalde looptijd en loopt deze binnen twee maanden af dan kunt u bij 9 van de 10 leveranciers overstappen van leverancier zonder dat u hiervoor een boete ontvangt. U kunt in onze vergelijker aangeven wat de exacte einddatum is van uw contract zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Mocht die dus verder in de toekomst liggen dan zullen wij u niet eerder overzetten.
Mocht u een contract hebben dat of langer dan twee maanden loopt of u weet niet tot wanneer uw contract loopt geef dat dan aan bij uw aanvraag. Wij houden dan rekening met het overstapmoment om zo een boete te voorkomen.
U wordt via de advertenties in de media dagelijks bekogeld met aanbiedingen om over te stappen van energieleverancier. Er is echter een groot verschil tussen de particuliere markt en de zakelijke markt. Als particulier is de overstap boete gemaximaliseerd tot €250.00 en deze wordt vaak vergoed door de nieuwe leverancier. Bij de zakelijkmarkt en dan vooral het MKB en Grootzakelijk is er geen maximum aan de overstap boete en wordt deze berekend op basis van de gederfde inkomsten van de energieleverancier. Heeft u hier vragen over neem dan contact met ons op.
Als u gaat verhuizen is dat een goed moment om eens naar uw energiecontract te kijken. Het kan slim zijn om voor uw nieuwe bedrijfspand een andere energieleverancier te kiezen.
Als u gaat verhuizen is dat een goed moment om eens naar uw energiecontract te kijken. Het kan slim zijn om voor uw nieuwe bedrijfspand een andere energieleverancier te kiezen.
Heeft u een zakelijk energiecontract op uw privéadres gekregen? In deze situatie geldt het consumentenrecht voor u. U kunt daarom van het zakelijke contract af.
De wet maakt binnen de categorie kleinverbruiker onderscheid tussen consumenten en zakelijke klanten. Dit onderscheid is van belang bijvoorbeeld bij de hoogte van de opzegvergoeding en de bedenktermijn. In de praktijk geven de meeste energieleveranciers wel 14 dagen bedenktijd, maar u kunt dit het beste altijd controleren in de voorwaarden.
Er worden geen overstapkosten gerekend als je overstapt naar een ander energiecontract. Wij maken een vergelijking voor je, maar dat kost je niks. Stap jij via ons over, dan krijgen wij daar een vergoeding voor van de energieleverancier. Voor ons maakt het niet uit naar welke energie jij overstapt. Het is ons doel om jou het de goedkoopste energie te laten vinden. Van de vergoeding die wij krijgen omdat jij via ons overstapt, zie je niks terug in de tarieven. Ook neemt de leverancier het overstapproces voor eigen rekening.

Duurzaamheid

Als u zonnepanelen heeft of wilt aanschaffen dan levert u stroom terug aan het stroomnet. De stroom die u terug levert wordt verrekend met uw verbruik tegen een vooraf afgesproken terug lever tarief. Mocht u meer terug leveren dan u afneemt dan ontvangt u hier dan ook een vergoeding voor. Hou wel rekening met de verschillen in de tarieven en het aftoppen van het terug leveren bij sommige leveranciers.
Groene energie wordt als groene energie aangeduid als het opwekken van de energie het milieu niet belast. Een aantal natuurlijke energiebronnen zijn bijvoorbeeld zon en wind. Doordat het een eindeloze hoeveelheid energie oplevert wordt deze energie ook wel aangeduid als duurzaam. Groene stroom is dus duurzaam en er is geen CO2 uitstoot bij het opwekken.
Groen gas wordt gewonnen uit natuurlijke materialen, Biomassa. Biomassa is afkomstig van Dieren of planten zoals koeienmest en compost. Naast groen gas is er ook CO2 neutraal gas, bij CO2 neutraal gas worden er na de verbranding van aardgas heeft plaatsgevonden bomen geplant om de CO2 uitstoot te compenseren.
De energieleverancier stuurt de klant informatie over de soort stroom die hij het afgelopen jaar heeft geleverd. Deze informatie staat op het stroometiket. Ieder jaar vanaf 1 mei verstrekt de energieleverancier het stroometiket op of bij de jaarafrekening. Het stroometiket staat ook op onze site onder energie. Mocht uw leverancier er niet bij zitten laat dit ons dan weten en wij mailen u het stroometiket van uw leverancier.
Ja, bedrijven mogen een percentage van de investering (denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen) van de belastbare winst aftrekken. Daarnaast heeft de overheid een aantal stimuleringsregelingen in het leven geroepen om ondernemingen te helpen met ‘vergroenen’. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Betrouwbaar

MKB Energy werkt met alle bekende energiemaatschappijen samen waarbij betrouwbaarheid voorop staat.

Service

MKB Energy ontzorgt u bij de overstap en zorgt dat dit soepel verloopt.

Kwaliteit

Door onze duidelijke focus op het MKB heeft MKB Energy voor elke ondernemer het juiste energie pakket. Wij geven u dan ook energie zodat u kunt ondernemen, kwaliteit staat hier bij voorop.